Кралицата Елена Коларова: “Miss Glory BG” е емблемата на крепостта. Ако не беше “Славната България” никога нямаше да знам, че съществува крепост “Хисаря” в Ловеч, твърди носителката на короната.

 

Един месец след нашумелия Национален конкурс за красота “Miss Glory BG – Славната България” се намираме отново тук в Ловеч с победителката в надпреварата Елена Коларова. Очарователното момиче от Червен бряг посети красивия ни град за да се сбогува с многото свои приятели, които оставя тук и никога няма да ги забрави. Тази прелестна девойка завърши със златен медал за отличен успех средното си образование в Националната природо - математическа гимназия и осъществи своята голяма мечта да продължи учение си в Бостън, САЩ с любимата си наука морска биология. 18 - годишната Коларова направи шеметна кариера на модния подиум печелейки титлите “Най - красива абитуриентка на България”, на два пъти печели “Мис Червен бряг” и последното и най - голямо завоевание е короната на кралица “Miss Glory BG”. Вечно лъчезарното момиче се съгласи да даде специално интервю

 

- Здравей Ели и добре дошла отново в Ловеч?

- Благодаря за интереса, който проявихте към мен. Радвам се отново, че съм в красивия град на люляците Ловеч и да видя многото мои приятели, които винаги ще останат в сърцето ми.

- Ти в предишното свое интервю разказа, че с мода и участие по конкурси се занимаваш отпреди, имаш и не малко отличия, очакваше ли да станеш носителка на короната “Miss Glory BG – Славната България”?

- Ако трябва да бъда откровенна дори и не съм предполагала, че избора на журито ще реши да спечеля. Имаше толкова хубави момичета и всяка една бе достойна да победи. Дори и аз самата си имах своя фаворитка. Няма да крия, че имам все още амбицията да постигна успехи в модата, но тук дойдох да участвам най - вече заради великолепните хора, които организират конкурса. Нямах нагласата, че ще спечеля. Всичките ми мисли бяха изцяло съсредоточени около бъдещето ми заминаване за Бостън, САЩ.

- Споменаваш отиване в Бостън.Там с какво ще се занимаваш?

- Една от големите ми мечти се сбъдна. Приета съм да уча редовно в САЩ, в университет в Бостън, и то с любимата ми специалност морска биология. Радостта ми, че заминавам в Бостън е още по голяма в предвид фактът, че там учи и моя брат и съм изключително удовлетворена, че аз също съм приета в този престижен университет в Бостън.

- Кога пътуваш за САЩ?

- На 3 август тръгвам като ще представлявам България на международна лидерска конференция във Вашингтон. Целта на тази конференция е да се обучат млади лидери от цял свят. Ще има посещения в Белия дом, исторически забележителности, срещи с политици и дипломати. Любопитното е, че от България през годините в тези конференции са взели участие не повече от 10 души. А от началото на септември започвам заниманията в университета в Бостън.

- Разбрахме за бъдещите ти намерения, но да се върнем на конкурса в Ловеч разкажи ни как премина подготовката? Какво те впечатли?

- Участвах за втора година в този конкурс и ми направи впечатление подобрената организация, отличните условия за работа. Организаторите се бяха постарали да осигурят максимално спокойствие и удобство на участничките. При предишното издание бяхме настанени на 4 км от Ловеч в с.Сливек, а сега имахме великолепни условия. Фактът, че местата на нощувки, хранене и репетиции бяха на 50 – 60 м. , в центъра на града - хотел “Вароша” един нов и изключително свеж хотел, ресторантът където се хранихме “Драката” - невероятно място ухаещо на лукс и на същия площад бе и залата за репетиции. На много конкурси съм участвала, но условията тук бяха превъзходни. Другото, което ми направи приятно впечатление е, че обявените награди и уикенди са реалност, докато има много конкурси, на които само се обещава, а нищо не се изпълнява. Няма да забравя никога участията си на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”, а коментирайки в следващите дни с родителите и приятелите ми самия конкурс, програмата между туровете и награждаването мога да кажа, че такъв род смислени конкурси в България просто няма.Тук се залага на историческата обвързаност на мястото за провеждане на конкурса с наличие на богата културна програма съчетана с история, бит, фолклор, съвременност и всичко това на фона на красивата българка.

- И все пак до тук само хвалебствия нещо критично не забелязали?

- Ако трябва да съм откровенна ми направи впечатление, че на първото издание на конкурса имахме посещение при кмета на гр.Ловеч, който любезно ни прие, тогава конкурса бе под патронажа на кмета на града. В тазгодишния конкурс нямаше среща с управата на града, въпреки, че конкурса е Национален и се провежда в гр.Ловеч. Няма как да не отбележа и някои технически проблеми преди всичко със сцената, - при първото издание по сцената имаше огромни дупки, при които ни оставаха обувките между дъските и беше адски трудно да се справим, а сега ,въпреки, че имаше някаква настилка, се оказа, че отново има проблем, този път кой и с какво е трябвало да застеле сцената и въобще в навечерието на конкурса стоеше въпроса ще се провежда ли или не. Но в крайна сметка всичко, поне за нас, участничките, завърши добре - конкурсът се проведе , а ние бурно аплодирахме г-н Първанов, който дойде по спешност и оправи нещата около сцената.

- Ти с какво още ще запомниш Ловеч и този конкурс?

- Всяко мое идване в Ловеч е вълнуващо. Градът ви е прекрасен. Тук срещнах много мили и приятни хора. Посетих всичките ви забележителности и винаги когато имам свободно време с удоволствие бих дошла в хубав град като Ловеч да се видя с истинските си приятели. Ако не беше “Miss Glory BG – Славната България” и до ден днешен нямаше да знам, че в Ловеч има такава старинна крепост като “Хисаря”. И преди да участвам в този конкурс съм била в Ловеч, но никога не съм знаела за тази крепост над Ловеч. Сега от “Miss Glory BG” научих не само за крепостта, а и за историята, свързана с нея. Просто бих нарекла конкурса “Miss Glory BG” бъдещата емблема на тази старинна крепост и предполагам не случайно конкурсът носи наименованието “Славната България”. И най – вече изключителни поздравления за организаторите, които в създаването на този конкурс свързват историческото наследство с непреходната красота на българката. Желая им занапред много успехи и , разбира се все по – голяма популярност на този конкурс – нека историята и красотата на България им помогнат в бъдеще.

 

 

Специална кристална статуетка получиха мениджърите на агенция “Glory BG” Цветомир Йотов и Анатоли Анастасов, която им бе връчена от изпълнителния директор на Асоциацията на модните агенции в България Александър Кръстев. Наградата им бе връчена за перфектното организиране и провеждане на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”.

 

 

Шест тоалета смени очарователната певица Тереза Коларова по време на сценичните си изяви на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Дрехите уши модна къща “Пердита”, а два от тоалетите останаха подарък за Тереза – от дизайнерката Мариета Славчева и от мениджърите на агенция “Glory BG” Цветомир Йотов и Анатоли Анастасов.

 

 

НАГРАДИ - УИКЕНДИ

хотел “Дива” – Чифлик

Ива Атанасова

хотел “Еделвайс” – Златни пясъци

Вили Димитрова, Полина Николаева, Петя Цветанова

хотел “Карапиреви” – Априлци

Ирена Петрова, Грета Турлакова

хотел “Даменлиев” – Несебър

Женя Ангелова, Надя Йорданова, Марина Копчева

хотел “Argo” – Рибарица

Грета Турлакова, Савина Иванова

хотел “Lion” – Боровец

Елена Коларова, Милена Асенова

Villa Aqva” – Златни пясъци

Първолета Вълчева, Изабела Рикардо

туристическа агенция  “M&M

Елена Коларова, Галя Георгиева

туристическа агенция Dary Travel

Радостина Иванова

 

 

 

ЛИЦА НА ФИРМИ - ПОБЕДИТЕЛКИ

Хотел ВАРОША – Ловеч

Грета Турлакова

Ресторант ДРАКАТА – Ловеч

Елена Коларова 

OFFICE 1 SUPERSTORE – Ловеч

Галя Георгиева

ФЕНИКС ИНВЕРС

Вили Димитрова

ЛИАЛ АПИПРОДУКТ

Изабела Рикардо

СВЕТЪ ООД

Първолета Вълчева

EASY CREDIT Asset Menagment

Първолета Вълчева

Сладкарска къща ФАВОРИТ

Савина Иванова

Модна къща ПЕРДИТА

Ирена Петрова

ВИНИ КОРП – Ценово

Марина Копчева

Магазин PUMA – Ловеч

Женя Ангелова

Туристическа агенция M&M

Вили Димитрова

Модна къща STYLE W

Елена Коларова 

ФИТНЕС МАНИЯ

Вили Димитрова

МАЛЧЕРС – Трявна

Първолета Вълчева

SAVEX PHARMA

Грета Турлакова

NATURPHARMA

Ирена Петрова

Туристическа агенция DARY TRAVEL

Радостина Иванова

Хотел АРГО – Рибарица

Грета Турлакова

Хотел ДИВА – Чифлик

Ива Атанасова

Салони за красота ДЕСИ СТИЛ

Милена Асенова

Дизайн студио РЕФРЕШ – Ловеч

Полина Николаева

Къща за гости КАРАПИРЕВИ Априлци

Ирена Петрова

Къща за гости ДАМЕНЛИЕВ – Несебър

Петя Цветанова

VILLA AQVA – Златни пясъци

Изабела Рикардо

DIR.BG

Грета Турлакова  

PERFEKTEN.COM

Галя Георгиева

Списание НА КАФЕ

Изабела Рикардо

PARTYSTYLE.COM

Ирена Петрова

Вестник BG СЕВЕР

Савина Иванова

списание ЛИТЕКС МАГАЗИН

Ирена Петрова

LOVECH NEWS

Елена Коларова 

SMS ГЛАСУВАНЕ

Елена Коларова 

Асоциация на модните агенции в България

Надя Йорданова 

Модна агенция ELITE FASHION GROUP

Първолета Вълчева

Модна агенция INTERSOUND

Милена Асенова

Модна агенция VIP MODELS

Полина Николаева

Модна агенция VIP MODELS

Ива Атанасова

Модна агенция VIP MODELS

Ирена Петрова

Община Ловеч

Вили Димитрова

 

 

Агенция GLORY BG

Милена Асенова

 

 

3-та подгласничка

Грета Турлакова                                      

2-ра подгласничка

Ирена Петрова

1-ва подгласничка

Вили Димитрова

 

 

MISS GLORY BG – 2008

Елена Коларова

 

 

 

Всички участнички в конкурса “Miss Glory BG – Славната България” получиха подаръци от организаторите и спонсорите на проявата. Освен бутилка от специалното бяло вино на конкурса, момичетата си заминаха и с официалната брошура на проявата и подаръци от Office 1 Sperstore с логото на конкурса. Всички получиха и красиви букети, осигурени от магазини за цветя “Рай” – гр. Ловеч.

 

 

Очарователната Елена Коларова е новата кралица в конкурса за красота “Miss Glory BG – Славната България”. 18-годишната девойка от Червен бряг получи короната от миналогодишната победителка Гергана Петрова. Председател на журито бе модния естет и журналист Десислав Димитров от Варна, който бе и официален PR на конкурса, организиран от агенция “Glory BG”. Заместник председател бе зам. кмета на Ловеч Пламен Петков, а сред членовете на журито се открояваха вип-персоните Димитър Маринов – Пищова, неговия съдружник във “ВИП Моделс” Въльо Петров, Любомир Милчев – Денди и изпълнителния директор на Асоциацията на Модните агенции в България Александър Кръстев – Хъмфри. Той награди организаторите от агенция “Glory BG” Цветомир Йотов и Анатоли Анастасов със специална кристална статуетка за перфектната организация и провеждане на конкурса.

Елена Коларова впечатли журито със своята прелест и с перфектните си данни: ръст 175 см., тегло 54 кг и мерки 86-59-90. Освен короната победителката се класира директно на международен конкурс тази есен в Китай – награда от модна агенция Интерсаунд. Организаторите от агенция “Glory BG” пък подариха на Ели професионална фотосесия в Хамбург, Германия при фотографа Кристиан фон Алвенслебен, известен с работата си с много топ модели и личен фотограф на Клаудия Шифър. Елена обра още доста награди на лица на фирми. Победителката в конкурса тази година завърши средното си образование в националната природоматематическа гимназия и вече е приета да учи в Бостън, САЩ с любимата си наука морска биология. Първа подгласничка стана ослепителната ловчалийка Вили Димитрова, на 16 години, а след нея се наредиха прелестната 16-годишна Ирена Петрова от Севлиево и чаровната Грета Турлакова, на 17 години от Добрич.

Четирите момичета получиха и бижута, уникална изработка от фирма “Малчерс” от град Трявна. В конкурсът участие взеха 16 девойки от всички краища на България. Всички те получиха като награди официален бук на “Miss Glory BG – Славната България”, уикенди в родни хотели, подаръци от Office 1 Superstore, специални грамоти за участието си в конкурса от организаторите и по бутилка вино, носещо името на проявата. Мискетът е лимитирана селекция, специално изработено за проявата от “Вини Корп” – Ценово, Русенско. Лице на агенция “Glory BG” пък стана 16-годишната Милена Асенова от Павликени. Тя бе удостоена с честта да прекара 5 дни на екскурзия в Майорка. Милена получи на сцената и първия си договор с агенцията за срок от 1 година и правото да й бъде направен бук в стартиращия през есента нов мега-сайт на агенцията.

Участничките се явиха пред публиката в четири тура като атракцията бе откриването на фона на най-обичаната родна песен – “Една българска роза”, както и старинния тур минал под звуците на невероятното изпълнение на Петър Чернев – “Песен за българката”. В тези два тура миските бяха облечени от модна къща “Пердита” с дизайнер Мариета Славчева. За мъжката половина сериозен интерес събуди излизането по бански костюми, официалния тур бе с прекрасните облекла на новата търговска марка “Coralia” на модна къща “Стил В” с дизайнер Венета Василева.

Богатата художествено развлекателна програма не остави нито за миг публиката да скучае. Тя бе състевена почти изцяло от артисти на агенция “Glory BG”, като на сцената блесна звездата на младата певица Тереза Коларова. Тереза смени шест тоалета на модна къща “Пердита” и изпя два дуета. Особена изненада предизвика дуетът й с Анатоли Анастасов на песента “Огън от любов”. На сцената се показаха още брейкърите от “Electric Style Crew”, направили неповторимо шоу с танц, подготвен специално за конкурса. Зрителите видяха и ефектните изпълнения на балет “Glory Dance” и на фолклорния състав при Природо-математическа гимназия – Ловеч. Младите таланти от група “Ювега” изпяха парчето “Песента на щурците”. Гвоздеят на вечерта бяха изпълненията на клуба по спортно-състезателни танци “Импулс” – Велинград.

Специално нает екип засне всички прояви по време на престоя на момичетата в Ловеч, както и финалната вечер. На огромен видеоекран на сцената вървяха отбрани моменти от тези кадри, а в останалото време камерата фокусираше всичко, което се случваше на подиума. Филм за конкурса ще бъде излъчен в най-скоро време по “Канал 3”, предаването “Фитнес мания” по телевизия “М-сат”, “ТВ Оптиспринт”, както и по кабелните телевизии в над 10 града на България.

 

 

Агенция “Glory BG” отново ще избере свое лице на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Засега мениджърите Анастасов и Йотов все още обмислят коя ще е фаворитката им, но вече е ясно, че тя ще си тръгне с екскурзия до Майорка. Освен това момичето ще получи на сцената договор за една година с агенцията и правото на собствен бук в предстоящия да стартира през септември нов мега-сайт на агенция “Glory BG”.

 

 

Салони за красота “Деси стил” от Велико Търново се погрижи за прическите на участничките в “Miss Glory BG – Славната България”. Екипът на Деси пристигна в Ловеч в петък следобед и веднага се зае да направи прическите на участничките. Водещата Цветелина Тотева също се довери на Деси Стил за хеър-стайлинга си. Освен с прически, козметичките на “Деси стил” помогнаха и при гримирането на участничките в конкурса.

 

 

Тренировки във фитнес залата на хотел “Президиум” имаха участничките в конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Там те правиха упражнения под зоркия поглед и ръководството на Дани Карапанчев, лице на Фитнес мания от конкурса “Мистър Талант – Ловеч” – 2008. Момичетата бяха напътствани от него как да поддържат фигурата си за да изглеждат перфектно и какви упражнения да правят в домашни условия.

 

 

Стилна фотосесия с вечерните тоалети на модна къща “Пердита” направиха участничките във втория ден от конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Те позираха в хотел “Вароша”, където са настанени, както и в ресторанта, където се хранят – “Драката”. 16-те финалистки не пожалиха сили и не се уплашиха от жаркото слънце и смело позираха на крепостта “Хисаря”, където ще се проведе конкурсът. За награда пък организаторите отмениха следобедната репетиция и дадоха почивка на момичетата.

 

 

Участничките в конкурса “Miss Glory BG – Славната България” посетиха най-старата ловешка църка “Света Неделя” в сряда вечерта. Те се запознаха с историята на църквата, която датира още от 16-ти век. По нейните врати още личат ударите от боздуганите на турските орди. Отец Викентий запозна момичетата с любопитни подробности около църквата, а след това отслужи молитва за успех в начинанието, с което са се захванали организаторите и участничките в конкурса.

 

 

На 24-ти юни започна тазгодишното издание на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Участничките вече направиха първите си репетиции в залата на Младежки дом – Ловеч. Финалистките събраха погледите на ловчалии по време на раздаването на флаерите за конкурса. Те бяха настанени в хотел “Вароша” в едноименния старинен резерват Ловеч. Момичетата направиха и първите си фотосесии – те се снимаха при посещението си в кафе “Фаворит”, детски кът “Мечо Пух” и шикозния магазин “Puma”.

 

 

Победителката в тазгодишния конкурс “Miss Glory BG – Славната България” и нейните подгласнички ще си тръгнат с уникални бижута, подарък от тревненската фирма “Malcher’s”. Фирмата е прочута с изработката на висок клас бутикова бижутерия от естествени камъни, перли и керамика с детайли от безникелови и благородни метали. Специално за конкурса идва и собственичката на фирмата, г-жа Екатерина Малчева, която ще окичи с бижута 16-те финалистки. Зрителите ще ги видят по време на четвъртото дефиле в конкурса, когато участничките ще са с вечерните тоалети на модна къща “Style W”.

 

 

Канал 3 ще излъчи 90 минутен филм за конкурса “Miss Glory BG – Славната България”, съобщиха организаторите на конкурса. Материалът ще бъде обработен по съвсем нов начин от досега познатите стереотипни излъчвания на подобен род прояви. В лентата ще намерят място много от ексклузивните събития в дните преди конкурсната програма. Зрителите ще видят и специални интурвьта с участничките, организаторите и ВИП-гостите на конкурса.

 

 

Известният моден журналист от Варна Десислав Димитров ще е официален PR на националния конкурс “Miss Glory BG – Славната България”, съобщиха от агенцията-организатор. Димитров има богат опит във фешън попрището, организатор е на редица промоции и ревюта по черноморието. По време на конкурса в Ловеч Десислав Димитров ще се грижи за разпръскването на информация до различните медийни партньори на проявата. Димитров пристига с екипа си още на 23 юни, ден преди конкурса, за да подготви добре нещата и да започне работа веднага. Той ще връчи и специална лента на конкурса на една от участничките като лице на модния портал на Варна www.party-style.com.

 

 

Участничките в националния конкурс за красота Miss Glory BG – Славната България” ще бъдат облечени от ловешки дизайнерки в три от туровете. Атракцията ще бъде старинния тур в който облеклото на участничките се пази в тайна. То ще е ушито по поръчка на организаторите от модна къща Пердита. Собственичката на модна къща Пердита Мариета Славчева ще предостави и специално ушити спортно елегантни рокли за откриването на конкурса. Официалните облекла ще са на друга популярна модна къща Style W с търговска марка Coralia на известната дизайнерка Венета Василева. Няма да са пропуснати и бански костюми.

 

 

Ивайло Василев и Александър Манчев ще са лицензирани фотографи на конкурса “Мiss Glory BG – Славната България”.Модните фотографи умело се справят с тази своя дейност вече на редица конкурси. Ивайло Василев практикува не само в България, но и в чужбина, където има оферта да отвори свое професионално студио в Хамбург, Германия. Ивайло бе официален фотограф и на миналото издание на “Мiss Glory BG – Славната България”, а негови снимки от това издание може да видите в www.missglorybg.com/2007 в рубриката галерия.

 

 

Националният исторически музей отново ще е партньор на организаторите в конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Лично директорът на музея Божидар Димитров застава зад идеята да се провеждат такъв род конкурси на старинни крепости и да са свързани със славната история на родината ни.Самият г-н Димитров има лична покана от агенция “Glory BG” да журира в проявата. Миналата година той оказа пълно съдействие, а участничките в един от туровете дефилираха с облекла на български царици и знатни дами, предоставени от реквизита НИМ. По покана на агенция “Glory BG” самият Божидар Димитров ще проведе среща с управата на Община Ловеч за кандидатстване по програми за довършителна реконструкция на ловешката крепост “Хисаря”, която е една от малкото в България в добър вид.

 

 

Модна агенция “Интерсаунд” и лично нейната шефка Ирина Папазова предоставят като награди на конкурса “Мiss Glory BG – Славната България” – за победителката международно участие на конкурс от световна верига в Китай и класиране за финала на “Кралица на красотата”, а за свое рекламно лице ще наградят участничка с директно класиране без кастинг на националния конкурс “Мис Туризъм”. Поради ангажименти в чужбина самата гранд дама на българския моден бизнес Ирина Папазова няма да може да присъства, а нейното място в журито ще бъде заето от регионалния представител на “Интерсаунд” за областта Мариета Славчева от модна къща “Пердита”.

 

 

Агенция “Glory BG” предоставя 18 финалистки в конкурса за атрактивно ревю. То ще се състои в търговски комплекс “Сити Център Ловеч”. Основно участие в ревюто ще вземе една от водещите дизайнерки не само в България, а и в чужбина Венета Василева - модна къща Style W. Миналогодишната победителка в конкурса “Мiss Glory BG – Славната България” Гергана Петрова е рекламно лице именно на новата търговска марка на модна къща Style W – Coralia. Гергана също ще се участва в ревюто, а тура с официалните облекла на конкурса отново ще е с марка Coralia.

 

 

Агенция “Glory BG” отново залага на ново лице като водещ на тазгодишното издание на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. Цветелина Тотева ще е водеща на конкурса, а за да не се чувства самотна на сцената, тя ще е в компанията на самия Анатоли Анастасов, който вече има натрупан солиден стаж в подобни прояви. Анастасов е и един от мениджърите на агенцията – организатор. Цветелина е абитуриентка от ловешката езикова гимназия “Екзар Йосиф I” и в момента кандидатства журналистика и право. Госпожица Тотева ще смени поне два тоалета по време на проявата. Анастасов също ще е в крак с прекрасната си колежка. От сега е сигурно, че той ще започне шоуто, облечен в стилен костюм от най-новата колекция пролет-лято 2008 на Парушев и риза на “Vegea”, които са му осигурени специално за шоуто от магазин “Перфект” в Ловеч. Тоалетите на водещата пък засега се пазят в тайна за зрителите на зрелищната проява на сцената на крепостта "Хисаря".

 

 

16 годишната Ирена Петрова от Севлиево стана носителка на лентата “Лице на агенция Glory BG” на конкурса “Мис модел на България”, който се проведе в р-т Чановете в Пловдив. Той бе организиран от агенция “ВИП моделс” на Димитър Маринов – Пищова. Ирена пък бе наградена освен с лента и с бутилка от миналогодишната селекция на конкурса “Miss Glory”. Наградата й бе връчена лично от Киро Скалата, който ще е медиен партньор на организаторите в Ловеч. Ирена Петрова е с богат опит в конкурсите и има множество титли от тях. Тя е носителка на титлата “Мини мис Свят” от преди няколко години.

 

 

Първата кралица в конкурса “Miss Glory BG – Славната България” Гергана Петрова ще предаде короната на новата победителка. Очарователната ловчалийка, носителка на доста престижни титли от конкурси за красота ще бъде и член на журито. Миналата година Гергана спечели по безапелационен начин и завоюва множество награди, а нейния лик е издигнат като рекламно лице на новата търговска марка на “Style W” – “Coralia” на огромен билборд на влизане в Ловеч

 

 

Специална селекция бяло вино изработена за конкурса от винпром “Вини Корп” ще се появи на пазара. Виното е лимитирана селекция с етикет с логото на “Мiss Glory BG – Славната България” и е прототипно производство посветено на конкурса за красота . Такава партида, но с червено вино бе пусната и на миналогодишното издание на конкурса от същата винарска изба в село Ценово, Русенско. Всички участнички на “Miss Glory BG” ще получат по бутилка от виното, носещо името на конкурса.

 

 

Модна агенция “VIP Models” на колоритния випбрадър Димитър Маринов – Митьо Пищова ще си избере три момичета за рекламни лица, които ще бъдат наградени лично от него. Самият Митьо Пищова ще е сред журито на конкурса. Вече повече от месец двете агенции “VIP Models” и “Glory BG” си сътрудничат след като подписаха договор за съвместна работа. Като част от този договор агенция “Glory BG” предостави за пореден път един от продуцентите си Анатоли Анастасов за водещ на конкурса “Мис Модел на България” и над 20 свои модела за участие в конкурса, провел се в средата на юни в Пловдив.

 

 

Нов договор за сътрудничество сключиха ловешката агенция “Glory BG”, представлявана от Анатоли Анастасов и Цветомир Йотов и тв предаването “Фитнес мания” по М-Сат на известния випбрадър Кирил Вълчев-Скалата. Благодарение на новото споразумение между двете организации на всеки конкурс на агенция “Glory BG” със силно присъствие като медиен партньор ще е “Фитнес мания” по М-Сат. Випбрадърът Кирил Вълчев-Скалата заедно със своята рекламна къща “М-Арт” допринесе изключително много за прославата на националния конкурс “Miss Glory BG – Славната България”. Той направи рекордни продажби в руските републики и превърна DVD продукта в най-тиражния за 2007 г. Рекламното лице на “Фитнес мания” от този конкурс, ловчалийката Ана Цанкова, записа редица фотосесии. Последната изява на прелестната Ана бяха съвместни снимки с друг ловчалия - Дани Карапанчев, лице на “Фитнес мания” от дебютния конкурс “Мистър Талант – Ловеч”. Двамата ще бъдат показани по М-Сат в ефирното време на Киро Скалата.

 

 

Репетициите на 18-те участнички в конкурса ще се провеждат отново в огромната зала на Младежкия дом, както бе и миналата година. По този начин организаторите улесняват допълнително момичетата защото няма да се губи време за транспорт. Хотелът, ресторантът и залата за репетиции се намират на едно и също място в радиус от около 60 м на ловешкия площад “Тодор Кирков”. Сцената на крепостта “Хисаря” пък се издига над старинния квартал “Вароша” и до там се стига само за 5 минути по живописен старинен калдаръм, минаващ покрай китните възрожденски къщи-музеи.

 

 

Най-реномираният ресторант в Ловеч – “Драката” ще се погрижи да нахрани миските по време на престоя им свързан с подготовката на Националния конкурс “Miss Glory BG – Славната България”. Основан през 1884, ресторантът е наследник на някогашната бирария „Драката”, известна с неповторимата си атмосфера и прочута в цялата страна.

В къта за дегустация на вина може да се насладите на отбрани български вина, а оркестърът ще се погрижи за Вашето добро настроение.Терасите на ресторанта предлагат чудесен изглед към река Осъм с Покрития мост и старинна Вароша. Ресторантът е предпочитано място за делови срещи, семейни и фирмени тържества. Намира се в непосредствена близост до хотел „Вароша” и двата обекта се менажират от един екип.

 

 

Най-новият и шикозен хотел “Вароша”, разположен на площад „Тодор Кирков” в непосредствена близост до символа на град Ловеч - Покрития мост ще приюти финалистките в Националния конкурс “Miss Glory BG – Славната България”. Този хотел е в старинната част на архитектурния резерват “Вароша” - една от най - големите атракции на красивия град Ловеч. В него при уютна и комфортна обстановка ще бъдат подобаващо посрещнати тазгодишните участнички в престижния конкурс.

 

 

Чаровната млада певица Тереза Коларова, която тези дни подписа договор с агенция “Glory BG” направи истински фурор с изпълненията си на конкурса “Мис Павликени – Пролет 2008” на 7 май. Тереза изпя песните “Катерино моме”, “Не съм ангел” и “Една българска роза”, с които вдигна публиката на крака, която дълго я аплодираше. Ученичката в ловешката езикова гимназия впечатли всички с гласовите си данни и чаровното си излъчване. Конкурсът се проведе в парк-хотел “Бора”, а в журито бе мениджърът на агенция “Glory BG” Анатоли Анастасов, който изненада с дебютното си появяване в програмата и като певец. Той представи пред публиката песента “По първи петли” в съвременен денс аранжимент.

 

 

Агенция “Glory BG” попълни редиците си и с две нови лица – 20 годишната Симона Даскалова и 16 годишната Милена Асенова. Първата впечатли мениджърите на агенцията Цветомир Йотов и Анатоли Анастасов с лъчезарното си излъчване и тя бе удостоена с лента “Лице на Glory BG”, едногодишен договор и директно участие на националния конкурс “Miss Glory BG – Славната България”. Милена Атанасова също впечатли със своите мерки и излъчване представителите на агенцията, които извънредно й връчиха договор също за една година и участие на “Miss Glory BG – Славната България”.

 

 

Прелестната Елена Коларова от Червен бряг ще вземе участие на конкурса “Miss Glory BG – Славната България”. 18 – годишната Коларова е многократна носителка на титлата “Мис Червен бряг”. Миналата година тя също участва на “Miss Glory BG – Славната България”, където бе провъзгласена за втора подгласничка и спечели наградата на www.dir.bg директно класиране във финала на най престижния конкурс “Мис България”. Поредното признание за Елена отново дойде от интернет портала www.dir.bg ослепителната възпитаничка на националната природоматематическа гимназия спечели конкурсът за най-красива абитуриентка. Елена отиде на бала си като приказна принцеса в рокля на “Астела”, с перфектен грим и ефектна прическа. Кавалер на Елена Коларова на бала бе не кой да е, а известният певец Влади Ампов – Графа. Нейните хобита са участията по конкурси и ревюта, волейбол, танци, а през зимата обича да кара кънки на лед. За красивото момиче от Червен бряг конкурсите “Miss Glory BG – Славната България” и “Мис България” ще са едни от последните й на родна земя, тъй като тя кандидатства в няколко чуждестранни държави и бе приета да учи в Бостън, САЩ с любимата си наука морска биология.

 

 

Варненката Габриела Янакиева на 18 години стана лице на агенция “GLORY BG” на конкурса “Мис България Интернешънъл”. Този приз й дава право на директно участие във втория национален конкурс за красота “Miss Glory BG – Славната България”, който ще се проведе в Ловеч от 24 до 27 юни на античната амфитеатрална сцена на крепостта Хисаря. Госпожица Янакиева получи и бутилка от специално селектираното вино на същия конкурс.Габриела е зодия Везни. Тя е висока 175 см и е с мерки 86/63/92. Габи е републиканска шампионка по конната езда, а обича още плуването, тенис на корт и художесвената гимнастика. Нейният девиз е “Винаги има две мнения грешното и моето”.